Kdybyste si chtěli o víkendu vytvořit něco dobrého, tady máte recept na vymazlený oběd. Domácích noků se nebojte, zas tak časově náročné nejsou a chutí vám to stonásobně vynahradí. Jen si nezapomeňte uvařit brambory den předem!
Co potřebujeme? (4 porce)
- 270 g celozrnné mouky
- 400 g brambor typu B
- čerstvou bazalku a petrželku
- sůl, pepř
- 30 g másla
- 2 menší vajíčka
- 700 g dobrých cherry rajčátek
- cca 75 g parmezánu
- Brambory uvař ve slupce den předem.
- Na druhý den je oloupej a nastrouhej je na struhadle najemno.
- K bramborám přidej mouku, sůl a vejce a vypracuj těsto. Pokud by se příliš lepilo (záviset to bude od velikosti vajec i savosti mouky), přidejte ještě trochu mouky podle potřeby.
- Z těsta vytvaruj nočky - já jsem postupovala tak, že jsem rukama vyválela kuličku, kterou jsem zploštila přitlačením vidličky, získáš tak na nocích i pěkné vroubky :).
- V hrnci přiveď k varu osolenou vodu a postupně do ní nočky vhoď. Při každé nové várce je nezapomeň promíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Až vyplavou na povrch, vyndej je pomocí děrované naběračky a nech je pořádně okapat.
- Rajčátka přepul a orestuj je v pánvi na rozehřátém másle.Jakmile pustí štávu, odstav pánev z plotny a rajčátka dochuť solí , pepřem a bylinkami.
- Noky podávej s rajčátky a nahrubo nastrouhaným parmezánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)