čtvrtek 14. března 2019

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou


Kdybyste si chtěli o víkendu vytvořit něco dobrého, tady máte recept na vymazlený oběd. Domácích noků se nebojte, zas tak časově náročné nejsou a chutí vám to stonásobně vynahradí. Jen si nezapomeňte uvařit brambory den předem!

Co potřebujeme? (4 porce)

  • 270 g celozrnné mouky
  • 400 g brambor typu B
  • čerstvou bazalku a petrželku
  • sůl, pepř
  • 30 g másla
  • 2 menší vajíčka
  • 700 g dobrých cherry rajčátek 
  • cca 75 g parmezánu
Postup:

  1. Brambory uvař ve slupce den předem.
  2. Na druhý den je oloupej a nastrouhej je na struhadle najemno.
  3. K bramborám přidej mouku, sůl a vejce a vypracuj těsto. Pokud by se příliš lepilo (záviset to bude od velikosti vajec i savosti mouky), přidejte ještě trochu mouky podle potřeby. 
  4. Z těsta vytvaruj nočky - já jsem postupovala tak, že jsem rukama vyválela kuličku, kterou jsem zploštila přitlačením vidličky, získáš tak na nocích i pěkné vroubky :).
  5. V hrnci přiveď k varu osolenou vodu a postupně do ní nočky vhoď. Při každé nové várce je nezapomeň promíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Až vyplavou na povrch, vyndej je pomocí děrované naběračky a nech je pořádně okapat.
  6. Rajčátka přepul a orestuj je v pánvi na rozehřátém másle.Jakmile pustí štávu, odstav pánev z plotny a rajčátka dochuť  solí , pepřem a bylinkami.
  7. Noky podávej s rajčátky a nahrubo nastrouhaným parmezánem. 
Tip: Pro příště můžeš parmezán vyměnit za kopeček ricotty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)