čtvrtek 28. února 2019

Pohankový pohár s ovocem


Tip na víkendovou snídani?

Co potřebujeme? (3 - 4 porce)

  • 100 g pohanky
  • 500 ml mléka
  • 3 jablka
  • 2 hrušky
  • 1 pudink Pravá vanilka
  • skořici
  • mletý badyán
  • šťávu z 1 citrónu
  • hrst vlašských ořechů
  • med/čekankový  sirup/datlový sirup/stévii
Postup:

  1. Pohanku vsyp do menšího hrnce a zalij ji mlékem. Vař ji na mírném plameni za občasného promíchání cca 25 minut.
  2. Mezitím si omyj ovoce a nakrájej ho na kostičky.
  3. Ovoce dej do hrnce společně se skořicí a badyánem. Přidej lžíci medu nebo sirupu a podus ho doměkka. Podle potřeby ho můžeš podlít trochou vody.
  4. Pudink uvař ve 350 ml vody (nikoli mléka). Jakmile zhoustne, odstav jej z plotny a doslaď podle chuti stévií nebo medem či sirupem. Vanilkový pudink poté vmíchej do uvařené pohankové kaše.
  5. Pohankovou kaši střídavě vrstvi s ovocem do vyšších sklenic, nakonec poháry posypej nahrubo nasekanými ořechy.
  6. Poháry můžeš podávat teplé i studené, podle toho, jak to máte doma nejradši:) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)