Tip na víkendovou snídani?
Co potřebujeme? (3 - 4 porce)
- 100 g pohanky
- 500 ml mléka
- 3 jablka
- 2 hrušky
- 1 pudink Pravá vanilka
- skořici
- mletý badyán
- šťávu z 1 citrónu
- hrst vlašských ořechů
- med/čekankový sirup/datlový sirup/stévii
- Pohanku vsyp do menšího hrnce a zalij ji mlékem. Vař ji na mírném plameni za občasného promíchání cca 25 minut.
- Mezitím si omyj ovoce a nakrájej ho na kostičky.
- Ovoce dej do hrnce společně se skořicí a badyánem. Přidej lžíci medu nebo sirupu a podus ho doměkka. Podle potřeby ho můžeš podlít trochou vody.
- Pudink uvař ve 350 ml vody (nikoli mléka). Jakmile zhoustne, odstav jej z plotny a doslaď podle chuti stévií nebo medem či sirupem. Vanilkový pudink poté vmíchej do uvařené pohankové kaše.
- Pohankovou kaši střídavě vrstvi s ovocem do vyšších sklenic, nakonec poháry posypej nahrubo nasekanými ořechy.
- Poháry můžeš podávat teplé i studené, podle toho, jak to máte doma nejradši:)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)