čtvrtek 10. prosince 2020

Pistáciové vanilkové rohlíčky

 


Vanilkové rohlíčky máme doma fakt rádi. Nevěřila bych, že je jde ještě vylepšit, každopádně jejich pistáciová varianta nás velmi rychle přesvědčila o opaku.


Co potřebujeme?

  • 280 g špaldové mouky (pokud chcete rohlíčky víc zelené, použijte hladkou mouku, která je v receptu použitá původně)
  • 210 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 100 g pistácií (čím zelenější, tím lepší :)
  • vanilku a cukr moučku na obalení
  • špetku soli
  • kůru z 1 citrónu
Postup:

  1. Troubu předehřej na 160 st.
  2. Pistácie namel v mlýnku na ořechy a dej je do mísy společně se změklým máslem, prosetou moukou, cukrem krupicí, špetkou soli a najemno nastrouhanou kůrou.
  3. Rukama vytvaruj kompaktní těsto, zabere to jen chvíli.
  4. Z těsta uválej rohlíčky a vyskládej je na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Rohlíčky peč do světle hněda.
  6. Upečené rohlíčky nech jen mírně vychladnout. Mezitím cukr moučku smíchej s vanilkou, můžeš přidat i jeden vanilkový cukr. V této směsi ještě teplé rohlíčky obal.
  7. Rohlíčky uchovávej v dóze, ideálně na chladnějším místě.

Inspirace: Josef Maršálek

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)