Vanilkové rohlíčky máme doma fakt rádi. Nevěřila bych, že je jde ještě vylepšit, každopádně jejich pistáciová varianta nás velmi rychle přesvědčila o opaku.
Co potřebujeme?
- 280 g špaldové mouky (pokud chcete rohlíčky víc zelené, použijte hladkou mouku, která je v receptu použitá původně)
- 210 g másla
- 70 g cukru krupice
- 100 g pistácií (čím zelenější, tím lepší :)
- vanilku a cukr moučku na obalení
- špetku soli
- kůru z 1 citrónu
- Troubu předehřej na 160 st.
- Pistácie namel v mlýnku na ořechy a dej je do mísy společně se změklým máslem, prosetou moukou, cukrem krupicí, špetkou soli a najemno nastrouhanou kůrou.
- Rukama vytvaruj kompaktní těsto, zabere to jen chvíli.
- Z těsta uválej rohlíčky a vyskládej je na plech vyložený pečícím papírem.
- Rohlíčky peč do světle hněda.
- Upečené rohlíčky nech jen mírně vychladnout. Mezitím cukr moučku smíchej s vanilkou, můžeš přidat i jeden vanilkový cukr. V této směsi ještě teplé rohlíčky obal.
- Rohlíčky uchovávej v dóze, ideálně na chladnějším místě.
Inspirace: Josef Maršálek
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)