pátek 18. prosince 2020

Čokoládové truffles s arašídy

 


Myslím, že nastal čas na cukroví na poslední chvíli. Takže buďte v klidu, pořád stíháte a pořád můžete být za hvězdy. Protože.... kdo by nemiloval čokoládu?

Co potřebujeme? (cca 24 kuliček)
  • 20 g másla
  • špetku soli
  • 200 g 70% nebo 80% kvalitní čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nasekaných nesolených arašídů
Postup:
  1. V malém kastrůlku zahřej smetanu a máslo. Máslo se musí rozpustit, smetana ale nesmí dosáhnout bodu varu. I tady platí známé heslo- pomalu, ale jistě.
  2. Čokoládu nalámej na menší kousky a rozpusť ji ve skleněné misce ve vodní lázni. Nezapomeň k čokoládě přidat špetku soli.
  3. Do rozpuštěné čokolády ihned vmíchej připravenou smetanu s máslem a metličkou pečlivě prošlehej, aby se všechny ingredience spojily. Poté dej směs vychladit do lednice na 2-3 hodiny.
  4. Mezitím nasekej arašídy na drobné kousky a nachystej si papírové košíčky. Určitě stihneš i zabalit pár dárků nebo si dát skleničku něčeho dobrého :)
  5. Z dobře vychlazené hmoty tvaruj menší kuličky. Moc je ale v dlaních nehněť, aby se zbytečně nezahřívaly. 
  6. Kuličky obal v arašídech a nakonec je dej do papírového košíčku.
  7. Truffles uchovávej v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)