středa 20. ledna 2021

Krůtí sekaná s kečupem


 Překvapí Vás, jak moc dobrá je. Maso doporučuju pomlít nahrubo, ne tedy na nejjemnější nástavec mlýnku.

Co potřebujeme ? (1 šiška sekané, cca 5 porcí)
  • 1 větší cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíci řepkového oleje
  • 2 lžičky soli
  • pepř
  • 1/2 lžíce lístků tymiánu
  • 45 g ovesných vloček
  • 120 ml mléka
  • 1 větší vejce
  • 1 kg namletých krůtích prsou
  • 1-2 lžíce sójové omáčky
  • kečup, ideálně nedoslazovaný
Postup:
  1. Cibuli a česnek oloupej a obojí nakrájej najemno.
  2. V pánvi rozehřej olej a cibuli na něm orestuj dozlatova. Jakmile zesklovatí, přidej k ní i česnek a společně opékej 2 minuty. Poté dej pánev stranou.
  3. Troubu předehřej na 190 st. a do pekáče si připrav pečící papír.
  4. Maso nakrájej na menší kousky a namel ho v mlýnku na maso.
  5. Pomleté maso dej do větší mísy, přidej k němu vajíčko, tymián, mléko, sůl, pepř, ovesné vločky, sójovou omáčku a cca 2 vrchovaté lžíce kečupu.
  6. K masu nakonec přidej i vychladlou cibuli s česnekem a rukama vše pečlivě promíchej a vytvaruj ze směsi šišku. Tu přenes na připravený pekáč a pokud bys měl/a strach, že se ti sekaná "rozjede", můžeš dát ze všech čtyř stran špejle, které ji při pečení "podrží".
  7. Sekanou potři pomocí mašlovačky kečupem a dej ji péct  na cca 45-55 minut. Musí mít krásně zlatovou barvu, déle ji však nepeč, aby se zbytečně nevysušovala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)