Překvapí Vás, jak moc dobrá je. Maso doporučuju pomlít nahrubo, ne tedy na nejjemnější nástavec mlýnku.
Co potřebujeme ? (1 šiška sekané, cca 5 porcí)
- 1 větší cibuli
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíci řepkového oleje
- 2 lžičky soli
- pepř
- 1/2 lžíce lístků tymiánu
- 45 g ovesných vloček
- 120 ml mléka
- 1 větší vejce
- 1 kg namletých krůtích prsou
- 1-2 lžíce sójové omáčky
- kečup, ideálně nedoslazovaný
- Cibuli a česnek oloupej a obojí nakrájej najemno.
- V pánvi rozehřej olej a cibuli na něm orestuj dozlatova. Jakmile zesklovatí, přidej k ní i česnek a společně opékej 2 minuty. Poté dej pánev stranou.
- Troubu předehřej na 190 st. a do pekáče si připrav pečící papír.
- Maso nakrájej na menší kousky a namel ho v mlýnku na maso.
- Pomleté maso dej do větší mísy, přidej k němu vajíčko, tymián, mléko, sůl, pepř, ovesné vločky, sójovou omáčku a cca 2 vrchovaté lžíce kečupu.
- K masu nakonec přidej i vychladlou cibuli s česnekem a rukama vše pečlivě promíchej a vytvaruj ze směsi šišku. Tu přenes na připravený pekáč a pokud bys měl/a strach, že se ti sekaná "rozjede", můžeš dát ze všech čtyř stran špejle, které ji při pečení "podrží".
- Sekanou potři pomocí mašlovačky kečupem a dej ji péct na cca 45-55 minut. Musí mít krásně zlatovou barvu, déle ji však nepeč, aby se zbytečně nevysušovala.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)