Aby bylo tofu dokonalé, nalož ho předem, ideální je dát ho do lednice alespoň 4 hodiny před opékáním. Jako příloha se hodí rýže, perfektní bude i bulgur.
Co potřebujeme? (3 porce)
- 150-180 g tofu natural
- sůl, pepř
- 2 chilli papričky
- lžíci (sezamového) oleje + další na opékání
- lžíci umeocta (nebo rýžového či jablečného octa)
- lžíci a 1/2 tamari (nebo jiné kvalitní sójové omáčky)
- lžičku čekankového (javorového) sirupu
- 350 g růžičkové kapusty
- Habešino koření Berber (či jiné)
- 1 svazek jarní cibulky
- 8 středních žampionů
Postup:
- Chilli papričku nasekej nadrobno a dej ji do uzavíratelné misky. Přidej k ní olej, umeocet, pepř, čekankový sirup a sójovou omáčku a promíchej.
- Tofu nech okapat, pokud chceš, můžeš na něj zatlačit např. talířkem, aby z něj další přebytečná tekutina vytekla. Poté ho nakrájej na menší kostičky velikosti sousta a dej je do připravené marinády. Promíchej a ulož do lednice.
- Mezitím si uvař přílohu.
- Jakmile je tofu uleželé, zbav kapustičky košťálu a svrchních lístků, poté je nakrájej na třetiny (větší na čtvrtiny).
- Na teflonové pánvi rozehřej trochu oleje a opeč na něm kapustičky dozlatova. Netrvá to dlouho musí jen trochu změknout a "chytit barvu" :). Dochuť je pepřem, solí a oblíbeným kořením, já jsem použila Habešino koření Berber od Sonnentoru. Pokud by se ti kapustičky připalovaly, podlij je trochou vody.
- Hotové kapustičky dej do uzavíratelné misky, aby zbytečně nechladly.
- Jarní cibulku nakrájej na kolečka, žampiony na plátky.
- V pánvi opět rozehřej trochu oleje a opeč na něm cibulku a žampiony. Jakmile zelenina změkne, přidej ji ke kapustičkám.
- Tofu vyber z misky s marinádou a opeč ho na kvalitní teflonové pánvi dozlatova. Zbylou marinádu vlij ke kapustičkám.
- Opečené tofu přidej k zelenině a promíchej. Podávej s rýží nebo bulgurem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)