pátek 5. února 2021

Špaldová bábovka s mákem


 Bábovky jsou geniální. Dají se udělat na tisíc způsobů, jsou jednoduché na přípravu a skvěle si a nich pochutnáte. Navíc se dají dobře nosit s sebou jako svačinka do práce nebo na výlet.

Co potřebujeme? (1 bábovka)
  • 5 lžic (ideálně moučkového) třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku mletého máku
  • 280 g bílého jogurtu
  • 1/2 hrnku grahamové mouky
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 lžíci kypřícího prášku
  • 3 lžíce (nedoslazovaných) povidel
  • 1/5 - 1/4 hrnku oleje (podle toho, jak vám saje mouka, uvidíte sami)
Postup:
  1. Troubu předehřej na 180 st.
  2. V misce vyšlehej vejce s cukrem do pěny. Poté vmíchej jogurt a následně přidej i mák a povidla.
  3. Do těsta postupně vmíchej oba druhy mouky s kypřícím práškem a olej.
  4. Těsto vlij do (silikonové) formy na bábovku a peč ji 40 minut.
  5. Po vytažení nech bábovku trochu zchladnout, nečekej však na úplné vychladnutí. Pěkně zatepla ji vyklop na talíř a na něm ji nech vychladnout. Až poté se do ní můžeš zakrojit :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)