Bábovky jsou geniální. Dají se udělat na tisíc způsobů, jsou jednoduché na přípravu a skvěle si a nich pochutnáte. Navíc se dají dobře nosit s sebou jako svačinka do práce nebo na výlet.
Co potřebujeme? (1 bábovka)
- 5 lžic (ideálně moučkového) třtinového cukru
- 3 vejce
- 1/2 hrnku mletého máku
- 280 g bílého jogurtu
- 1/2 hrnku grahamové mouky
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 lžíci kypřícího prášku
- 3 lžíce (nedoslazovaných) povidel
- 1/5 - 1/4 hrnku oleje (podle toho, jak vám saje mouka, uvidíte sami)
- Troubu předehřej na 180 st.
- V misce vyšlehej vejce s cukrem do pěny. Poté vmíchej jogurt a následně přidej i mák a povidla.
- Do těsta postupně vmíchej oba druhy mouky s kypřícím práškem a olej.
- Těsto vlij do (silikonové) formy na bábovku a peč ji 40 minut.
- Po vytažení nech bábovku trochu zchladnout, nečekej však na úplné vychladnutí. Pěkně zatepla ji vyklop na talíř a na něm ji nech vychladnout. Až poté se do ní můžeš zakrojit :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)