pátek 1. ledna 2021

Čokoládové suflé

Kdykoliv vám doma zbydou 2 bílky, nastává čas udělat si tuto luxusní snídani. Suflé si ráda a dávám s ovocem a bílým jogurtem nebo skyrem. 


Co potřebujeme? (1 porce)

  • 2 bílky 
  • špetku soli
  • 1/2-3/4 odměrky čokoládového proteinu 
  • lžičku kakaa
  • lžičku kypřícího prášku 
  • 15 g špaldové mouky 
  • flavdrops nebo čekankový sirup na doslazení
  • kokosový olej na vymazání zapékací mističky
Postup:

  1. Troubu předehřej na 180 stupňů. 
  2. Malou zapékací mističku vymaž pomocí mašlovačky trochou rozehřátého kokosového oleje. 
  3. V misce vyšlehej bílky se solí do tuhého sněhu. 
  4. Do vyšlehaného sněhu prosej mouku s kakaem, kypřícím práškem a proteinem. Podle chuti přidej pár kapek flavdrops nebo lžičku čekankového sirupu. 
  5. Stěrkou vše opatrně promíchej, aby se ingredience spojily a poté těsto přesuň do zapékací mističky.
  6. Peč v předehřáté troubě 18 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)