čtvrtek 14. ledna 2021

Ricotová pomazánka s parmezánem

 


Další ze série geniálních pomazánek, díky které se budete na snídani/svačinu/večeři zase o trochu víc těšit. Na rozdíl od kupovaných pomazánek víte, co jíte (samé skvělé věci!) a zvládnete ji do deseti minut.

Co potřebujeme? (3-4 porce)
  • 1 kelímek ricotty
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 menší chilli papričky (můžeš vynechat)
  • lžíci kapar (ty rozhodně nevynechávej, vyzkoušej je :)
  • 2 jarní cibulky
  • 1/2 cibule
  • 40 g parmezánu
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
Postup:
  1. Do větší misky vyklop ricottu, případnou tekutinu slij. 
  2. Jarní cibulku, chilli papričku a kapary nasekej nadrobno a přidej je do misky k ricottě.
  3. Cibuli nakrájej na co nejmenší kostičky a vmíchej ji do ricotty společně s hořčicí, najemno nebo nahrubo nastrouhaným parmezánem a sladkou paprikou.
  4. Vše pořádně promíchej a dle chuti pomazánku osol a opepři.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)