Vločky můžeš zapéct večer, následující ráno je stačí jen chvíli ohřát v mikrovlnce. Borůvky můžeš použít čerstvé (omyté a okapané) nebo mražené (v tom případě je z mrazáku vytáhni v dostatečném předstihu, aby povolily).
Co potřebujeme? ( 1 porce)
- 150 g bílého řeckého jogurtu nebo skyru
- 50 g jemných ovesných vloček
- 1 větší vejce
- 125 g borůvek
- vanilku/vanilkový extrakt
- čekankový sirup /med/ třtinový cukr
- 1/3 lžičky perníkového koření
- 1 lžíci citronové šťávy
- trochu kokosového oleje na vymazání zapékací misky
- hrst vlašských (či jiných) ořechů
- Troubu předehřej na180 st.
- Zapékací misku pomocí mašlovačky vymaž trochou rozpuštěného kokosového oleje a dej ji prozatím stranou.
- Ve větší misce pomocí vidličky pečlivě promíchej vločky s jogurtem, vajíčkem, trochou vanilky (nebo vanilkovým extraktem), perníkovým kořením, citronovou šťávou a 2/3 borůvek. Podle chuti doslaď oblíbeným sladidlem.
- Vločkovou směs rovnoměrně rozetři do zapékací misky a poklaď ji zbývajícími borůvkami a ořechy.
- Dej péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut. Podle chuti můžeš těsně před podáváním vločky zakápnout ještě trochou čekankového sirupu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)