neděle 17. ledna 2021

Zapečené vločky s borůvkami

 

Vločky můžeš zapéct  večer, následující ráno je stačí jen chvíli ohřát v mikrovlnce. Borůvky můžeš použít čerstvé (omyté a okapané) nebo mražené (v tom případě je z mrazáku vytáhni v dostatečném předstihu, aby povolily).

Co potřebujeme? ( 1 porce)

  • 150 g bílého řeckého jogurtu nebo skyru
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 1 větší vejce
  • 125 g borůvek
  • vanilku/vanilkový extrakt
  • čekankový sirup /med/ třtinový cukr
  • 1/3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • trochu kokosového oleje na vymazání zapékací misky
  • hrst vlašských (či jiných) ořechů
Postup:

  1. Troubu předehřej na180 st.
  2. Zapékací misku pomocí mašlovačky vymaž trochou rozpuštěného kokosového oleje a dej ji prozatím stranou.
  3. Ve větší misce pomocí vidličky pečlivě promíchej vločky s jogurtem, vajíčkem, trochou vanilky (nebo vanilkovým extraktem), perníkovým kořením, citronovou šťávou a 2/3 borůvek. Podle chuti doslaď oblíbeným sladidlem.
  4. Vločkovou směs rovnoměrně rozetři do zapékací misky a poklaď ji zbývajícími borůvkami a ořechy.
  5. Dej péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut. Podle chuti můžeš těsně před podáváním vločky zakápnout ještě trochou čekankového sirupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)