Nejsem si úplně jistá, jestli se teplejšího počasí v dohledné době dočkáme, ale kdyby náhodou ano, tenhle recept oceníš.
Co potřebujeme? (2 porce)
- 1-2 vejce
- 2 menší saláty little gem
- 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (po 80 g, kousky, ne drceného)
- menší hrst černých oliv
- sůl, pepř
- 3-4 brambory
- 2 hrsti (mražených) fazolových lusků
- 2 lžíce olivového oleje
- 1,5 lžíce balzamikového octa
- lžičku hořčice
- 1/3 lžičky medu/ čekankového sirupu
- Brambory omyj a uvař je v osolené vodě ve slupce doměkka.
- Vejce uvař na hniličko. Nech je vychladnout a poté je oloupej a nakrájej na čtvrtinky.
- Olivy přepul.
- Tuňáka slij a nech ho na sítku vykapat.
- Do uzavíratelné skleničky dej olej, ocet, hořčici a med. Sklenici uzavři a protřepej, aby se ingredience propojily.
- V menším hrnci přiveď k varu lehce osolenou vodu a vhoď do ní povolené fazolové lusky. Povař je 1-2 minuty, poté je zceď a ihned zchlaď ledovou vodou. Poté je nech na sítku okapat. Pokud by lusky byly příliš dlouhé, můžeš je přepůlit.
- Salát omyj, dobře osuš a natrhej ho do dvou misek na kousky velikosti sousta. K salátu přidej fazolky a na kostky nakrájené brambory (pokud chceš, můžeš fazolky a brambory před podáváním trochu ohřát v mikrovlnce), na čtvrtky nakrájené vejce, olivy a kousky tuňáka.
- Salát podle chuti osol a opepři, nakonec jej dle chuti zakápni připravenou, znovu protřepanou zálivkou a ihned jej podávej.
- Pokud chceš salát sytější, můžeš k němu přidat kousek opečené bagety.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)