pátek 24. května 2013

Jáhelník se švestkami

Tento koláč je bezchybný a velmi jednoduchý na přípravu.

Co potřebujeme?
  • 250g nastrouhaných jablek (klidně i se slupkou)
  • švestky
  • skořici
  • med,stévii nebo jakýkoli sirup na oslazení
  • 1 litr mléka
  • 400g jáhel
  • lžíci kypřícího prášku
  • 3 vejce
  • šťávu z 1/2 citrónu
Jáhly nejdříve 2krát spaříme horkou vodou.Poté je zalijeme mlékem,přidáme strouhaná jablka a špetku soli a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme med, skořici,kypřící prášek ,žloutky a šťávu z  půlky citronu. Poté  opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.Kdo má rád ,může si do těsta přimíchat i rozinky nebo jiné sušené ovoce.
Polovinu těsta nalijeme do menšího,hlubšího pekáčku,který si předem vyložíme pečícím papírem. Těsto poklademe na plátky nakrájenými švestkami, na které potom nalijeme zbytek těsta.Na závěr povrch ještě jednou poklademe plátky švestek.Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)