Mrkvový dort s mascarpone
Pro mě jeden z nejlepších koláčů vůbec...Vyzkoušejte ho a posuďte sami:)Co potřebujeme?
- 2 vejce
- 150 g najemno nastrouhané mrkve
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 1/3 hrnku bílého jogurtu Hollandia (potřebujete hustší jogurt!)
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku
- med
- 125 g mascarpone
- 3 lžíce bílého jogurtu Hollandia
- 1-2 lžíce oleje
- pomerančovou kůru (rozhodně ji nevynechávejte, dodává koláči správnou vůni)
-
Troubu si předehřejeme na 160 °C. V menší míse smícháme všechny sypké přísady a nastrouhanou mrkev. V druhé míse si vyšleháme vejce s jogurtem, nastrouhanou pomerančovou kůrou, olejem a medem. Vajíčka vlijeme do mouky a vše pořádně promícháme.
-
Těsto dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme ho péct. Po upečení koláč necháme pořádně zchladnout a mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme s bílým jogurtem a lžící medu a pořádně promícháme.
-
Krémem potřeme studený(!) koláč a poté ho dáme alespoň na hodinu do lednice,aby krém pořádně ztuhl. Potom už si můžeme nechat chutnat:)
perfektní recept! doma mám akorát ricottu, tak přemýšlím, jestli i s ní by to bylo tak dobré?? :-)
OdpovědětVymazatricottu mam rada, urcite by na kolaci chutnala take skvele,ale ten krem by byl prece jen trosku jiny...Myslim predevsim strukturou, prece jen mascarpone je "hustsi". Nejlepsi proto bude vyzkouset obe varianty :)))
Vymazat