Co potřebujeme:?
- 3 kedlubny gigant
- 1 kg mrkve strouhané na hrubém struhadle
- 10 cibulí
- 1,5 kg papriky
- 1 deko
- 500 ml octu
- 30 g třtinového cukru
- 2 litry vody
Postup:
-
Do (opravdu velké) mísy nastrouháme mrkev.Kedlubny oloupeme a také je nahrubo nastrouháme do mísy. Je to otravná a zdlouhavá práce, psychicky se na to připravte:)K nastrouhané zelenině dále přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a papriku nakrájenou na proužky. Zeleninu dobře promícháme.
-
Poté si připravíme nálev: do 2 litrů vody nalijeme ocet, přidáme deko a třtinový cukr. Nálev promícháme a necháme jej projít varem. Za občasného promíchání jej necháme krátce povařit a poté musíme počkat, než nám vychladne. Mezitím si zeleninu zatlačíme do zavařovaích sklenic a nakonec ji zalijeme nálevem až po okraj.Sterilujeme při 100 st. 5 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)