úterý 17. září 2013

Letní čalamáda

Je potřeba připravit se na zimu, kdy je to s nabídkou zeleniny nevalné



Co potřebujeme:?
  • 3 kedlubny gigant
  • 1 kg mrkve strouhané na hrubém struhadle
  • 10 cibulí
  • 1,5 kg papriky
  • 1 deko
  • 500 ml octu
  • 30 g třtinového cukru 
  • 2 litry vody

Postup:

  1. Do (opravdu velké) mísy nastrouháme mrkev.Kedlubny oloupeme a také je nahrubo nastrouháme do mísy. Je to otravná a zdlouhavá práce, psychicky se na to připravte:)
     K nastrouhané zelenině dále přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a papriku nakrájenou na proužky. Zeleninu dobře promícháme.
  2. Poté si připravíme nálev: do 2 litrů vody nalijeme ocet, přidáme deko a třtinový cukr. Nálev promícháme  a necháme jej projít varem. Za občasného promíchání jej necháme krátce povařit a poté musíme počkat, než nám vychladne. Mezitím si zeleninu zatlačíme do zavařovaích sklenic a nakonec ji zalijeme nálevem až po okraj.Sterilujeme při 100 st. 5 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)