Co potřebujeme? (4 porce)
- 1 římský salát
- 2 velká rajčata
- 1 velkou cibuli
- hrst vypeckovaných oliv
- 180 g lučiny do salátu (pokud vám nevadí trochu větší investice, zkuste ji někdy vyměnit za fetu)
- olej, salátové koření
- 4 krajíce chleba
- 4 stroužky česneku
- balzamikový ocet
-
Menší pekáček si vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme pomocí mašlovačky olejem. Chleba nakrájíme na kostičky a ty pak rovnoměrně rozložíme do pekáčku. Krutony pečeme v troubě při 200 °C dozlatova (cca 15-20 minut). Hotové krutony přesypeme do talíře a promícháme je s nastrouhaným česnekem.
-
Salát omyjeme a odřízneme jeho spodní část. Poté ho nakrájíme na proužky a dáme ho do velké salátové mísy. K salátu přidáme rajčata nakrájená na tenké měsíčky, tenká kolečka cibule, na kolečka nakrájené olivy a kostičky lučiny. Dále přidáme 2 lžíce oleje, trochu balzamikového octa a salátové koření, vše pořádně promícháme a poté dáme salát uležet do lednice alespoň na 1 hodinu.
-
Salát podáváme v hlubokých talířích společně s připravenými krutony.
inspirace: Lenka Požárová, Kalendář pro rok 2013
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)