sobota 14. září 2013

Pomazánka z červené čočky

Nejlépe chutná na opečeném toastu

Co potřebujeme?
  • 200 g červené čočky
  • lžičku oleje
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 nízkotučnou zakysanou smetanu
  •  lžíci tofunézy (nemusí být,popř.použijte majonézu,pokud vám nedělá problém)
  • lžíci plnotučné hořčice
  • sůl,pepř
Postup přípravy:

Červenou čočku uvaříme podle návodu. Jakmile je hotová,scedíme ji a necháme ji vychladnout. Na oleji si osmahneme najemno nakrájenou cibulku.Jakmile zesklovatí, přidáme nastrouhaný česnek a uvařenou čočku. Za stálého míchání směs lehce prohřejeme. V míse si promícháme smetanu s tofunézou,hořčicí, solí a pepřem. Poté ke smetaně přidáme připravenou čočku a pomazánku dobře promícháme.

P.S. Pomazánka chutná ještě lépe druhý den,když je trochu uleželá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)