Co potřebujeme?
- 200 g červené čočky
- lžičku oleje
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 nízkotučnou zakysanou smetanu
- lžíci tofunézy (nemusí být,popř.použijte majonézu,pokud vám nedělá problém)
- lžíci plnotučné hořčice
- sůl,pepř
Červenou čočku uvaříme podle návodu. Jakmile je hotová,scedíme ji a necháme ji vychladnout. Na oleji si osmahneme najemno nakrájenou cibulku.Jakmile zesklovatí, přidáme nastrouhaný česnek a uvařenou čočku. Za stálého míchání směs lehce prohřejeme. V míse si promícháme smetanu s tofunézou,hořčicí, solí a pepřem. Poté ke smetaně přidáme připravenou čočku a pomazánku dobře promícháme.
P.S. Pomazánka chutná ještě lépe druhý den,když je trochu uleželá.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)