středa 13. ledna 2016

Strouhaný koláč




Tvarohových koláčů není nikdy dost


Co potřebujeme? (1 koláč)

  • 200 g celozrnné mouky

  • 1 vejce

  • 60-70 g másla

  • 2 lžíce kakaa

  • med nebo javorový sirup + stévii (nemusí být)
  • kypřící prášek

  • cca 130 g bílého jogurtu

  • 2 vaničky tvarohu

  • vanilkový pudink (prášek) Pravá vanilka


  • Postup:
    1. Z mouky, měkkého másla, kakaa, medu (3 lžíce, pokud nemáte stévii, tak víc), vajíčka, stévie   a jogurtu vypracuje tužší těsto. Pokud by se těsto příliš drobilo, přidáme do něj trochu více jogurtu.
    2. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny-jednu dáme  do lednice, druhou do mrazáku, kde jej necháme odpočinout na 1-2 hodiny.
    3. Vychlazené těsto z lednice vyválíme na pomoučeném vále a poté ho přeneseme do dortové formy, kterou si předem vyložíme pečícím papírem (u silikonové tato otravná činnost odpadá:).
    4. V míse si ušleháme tvaroh s pudinkovým práškem, náplň podle chuti osladíme medem a rozetřeme ji na těsto v dortové formě. Na tvarohovou vrstvu na závěr nastrouháme na hrubém struhadle těsto z mrazáku. Koláč pečeme při 200 st. asi 35 min.
    

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Děkuji za vaše komentáře :)