úterý 19. ledna 2016

Zeleninová polévka s bramborovými knedlíčky



Venku mrzne až praští, to je ideální doba na to, abychom si uvařili nějakou dobrou polévku. Zeleninová se neomrzí, tato je navíc vylepšená netradičními knedlíčky.


Co potřebujeme? (cca 4 porce)


  • 4 větší mrkve


  • kousek celeru


  • lžíci másla nebo kousek ghí


  • 1 malý pórek


  • 1,3 l vývaru


  • 250 g brambor


  • vejce


  • sůl,pepř
  • bylinku maggi (nikoli tekuté maggi:)


  • 4 lžíce krupice

  • Postup:
    1. Nejprve si očistíme brambory a dáme je vařit do osolené vody. Jakmile jsou měkké, scedíme je a necháme je vychladnout.
    2. Mrkev si očistíme a nakrájíme ji na tenká kolečka,totéž uděláme i s pórkem. Celer nakrájíme na malé kostičky.
    3. Zeleninu osmahneme na másle a poté ji zalijeme vývarem,přidáme sůl, pepř a bylinku maggi. Polévku necháme vařit dokud není zelenina měkká.
    4. Mezitím si do menší misky najemno nastrouháme brambory,přidáme k nim vejce, trochu soli a krupici a rukama všechny ingredience promícháme. Rukama poté tvarujeme menší nočky,které vhodíme do probublávající polévky a necháme vše povařit na mírném plameni ještě 10 minut.

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Děkuji za vaše komentáře :)