Venku mrzne až praští, to je ideální doba na to, abychom si uvařili nějakou dobrou polévku. Zeleninová se neomrzí, tato je navíc vylepšená netradičními knedlíčky.
Co potřebujeme? (cca 4 porce)
Postup:
- Nejprve si očistíme brambory a dáme je vařit do osolené vody. Jakmile jsou měkké, scedíme je a necháme je vychladnout.
- Mrkev si očistíme a nakrájíme ji na tenká kolečka,totéž uděláme i s pórkem. Celer nakrájíme na malé kostičky.
- Zeleninu osmahneme na másle a poté ji zalijeme vývarem,přidáme sůl, pepř a bylinku maggi. Polévku necháme vařit dokud není zelenina měkká.
- Mezitím si do menší misky najemno nastrouháme brambory,přidáme k nim vejce, trochu soli a krupici a rukama všechny ingredience promícháme. Rukama poté tvarujeme menší nočky,které vhodíme do probublávající polévky a necháme vše povařit na mírném plameni ještě 10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)