středa 22. března 2017

Cannelloni s omáčkou z pečené zeleniny




Pokud máte rádi lilek, do omáčky jej přidejte.

Co potřebujeme? (3 porce)
  • těstoviny cannelloni (použít můžete ale také tagliatele, špagety, pappardelle, farfalle..)
  • 1 červenou papriku
  • 1 cuketu
  • 1 cibuli
  • bazalku
  • sůl,pepř
  • olej
  • 1 (light) mozzarellu nebo mozzarellové třešinky
  • pár cherry rajčátek
Postup:
  1. Troubu předehřejte na 220 st.
  2. Cuketu a papriku očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte na osminky.
  3. Připravenou zeleninu dejte do pekáčku, přidejte sůl a pepř (klidně můžete přidat i špetku chilli nebo cayennského pepře), 2 lžíce olivového oleje a dejte péct na 15 minut.
  4. Zatímco se zelenina peče, připravte si těstoviny dle návodu na obalu.
  5. Upečenou zeleninu dejte do hlubší mísy (nebo rovnou do stolního mixéru) a rozmixujte ji do hladka.
  6. Do zeleninové omáčky přidejte čerstvou bazalku a přepůlená cherry rajčátka. Dle potřeby dosolte a dopepřete.
  7. Těstoviny podávejte přelité omáčkou a s mozzarellou natrhanou na kousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)