Pokud máte rádi lilek, do omáčky jej přidejte.
Co potřebujeme? (3 porce)
- těstoviny cannelloni (použít můžete ale také tagliatele, špagety, pappardelle, farfalle..)
- 1 červenou papriku
- 1 cuketu
- 1 cibuli
- bazalku
- sůl,pepř
- olej
- 1 (light) mozzarellu nebo mozzarellové třešinky
- pár cherry rajčátek
- Troubu předehřejte na 220 st.
- Cuketu a papriku očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte na osminky.
- Připravenou zeleninu dejte do pekáčku, přidejte sůl a pepř (klidně můžete přidat i špetku chilli nebo cayennského pepře), 2 lžíce olivového oleje a dejte péct na 15 minut.
- Zatímco se zelenina peče, připravte si těstoviny dle návodu na obalu.
- Upečenou zeleninu dejte do hlubší mísy (nebo rovnou do stolního mixéru) a rozmixujte ji do hladka.
- Do zeleninové omáčky přidejte čerstvou bazalku a přepůlená cherry rajčátka. Dle potřeby dosolte a dopepřete.
- Těstoviny podávejte přelité omáčkou a s mozzarellou natrhanou na kousky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)