Dnes se mrkneme na zoubek typickému italskému jídlu, které sice nepatří mezi "typicky a ukázkově zdravé", ale pokud si tyto špagety dopřejete jednou za čas, nestane se vůbec nic... Kromě toho, že si za pár minut (!) vaření královsky pochutnáte.
Co potřebujeme? (2 porce)
- sůl, pepř
- 1 stroužek česneku
- 200 g špaget
- 100 g slaniny vcelku (nekupujte tu nakrájenou na plátky)
- 2 žloutky
- 40 ml smetany
- 50 g parmezánu
- Špagety uvařte na skus dle návodu na obalu. Sceďte je a nechte je pořádně okapat.
- Slaninu nakrájejte na malé kostičky, vsypte ji do hlubší pánve a na kapce oleje (stačí opravdu málo, slanina tuk pustí) s utřeným česnekem ji orestujte dozlatova.
- Jakmile je slanina hotová, stáhněte plamen a vsypte do pánve uvařené špagety, krátce prohřejte.
- Mezitím si v hrnečku prošlehejte žloutky s 35 g najemno nastrouhaného parmezánu a se smetanou.
- Pánev se špagetami sundejte z plotny a přilijte do ní vaječnou směs. Pomocí např. dvou vařeček špagety důkladně promíchejte, aby se pěkně obalily vaječnou směsí. Na závěr špagety lehce osolte a opepřete.
- Na talíři špagety posypte zbývajícím parmezánem. Buon appetito!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)