pondělí 3. dubna 2017

Špagety carbonara




Dnes se mrkneme na zoubek typickému italskému jídlu, které sice nepatří mezi "typicky a ukázkově zdravé", ale pokud si tyto špagety dopřejete jednou za čas, nestane se vůbec nic... Kromě toho, že si za pár minut (!) vaření královsky pochutnáte.

Co potřebujeme? (2 porce)
  • sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g špaget
  • 100 g slaniny vcelku (nekupujte tu nakrájenou na plátky)
  • 2 žloutky
  • 40 ml smetany
  • 50 g parmezánu
Postup:
  1. Špagety uvařte na skus dle návodu na obalu. Sceďte je a nechte je pořádně okapat.
  2. Slaninu nakrájejte na malé kostičky, vsypte ji do hlubší pánve a na kapce oleje (stačí opravdu málo, slanina tuk pustí) s utřeným česnekem ji orestujte dozlatova.
  3. Jakmile je slanina hotová, stáhněte plamen a vsypte do pánve uvařené špagety, krátce prohřejte.
  4. Mezitím si v hrnečku prošlehejte žloutky s 35 g najemno nastrouhaného parmezánu a se smetanou.
  5. Pánev se špagetami sundejte z plotny a přilijte do ní vaječnou směs. Pomocí např. dvou vařeček špagety důkladně promíchejte, aby se pěkně obalily vaječnou směsí. Na závěr špagety lehce osolte a opepřete.
  6. Na talíři špagety posypte zbývajícím parmezánem. Buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)