Co potřebujeme? (1 koláč)
- špetku soli
- 3 vejce
- 50 g pohankové mouky
- 250 g měkkého tvarohu ve vaničce (polotučný nebo odtučněný)
- 250 g mascarpone
- třtinový cukr (cca 50 g) a stévie nebo xylitol na doslazení dle chuti
- 1 mango
- 2 lžičky agaru
- Troubu si zapněte na 150 st.
- Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
- Do sněhu opatrně pomocí metličky vmíchejte žloutky, cukr/stévii či xylitol a pohankovou mouku.
- Těsto vlijte do menší koláčové formy a pečte při 150 st. cca 30 minut.
- Upečený korpus nechte zcela vychladnout.
- Mango oloupejte a ponorným mixérem jej rozmixujte na hladké pyré.
- Pyré v kastrolku zahřívejte na mírném plameni, aby se nepřipalovalo, a přidejte do něj agar. Pyré musíte nechat přejít varem (nezapomeňte ho promíchávat) a krátce jej povařte.
- Mangové pyré smíchejte s tvarohem a mascarpone a dle chuti krém doslaďte.
- Krém rozetřete na korpus a koláč nechte vychladit v lednici alespoň 4 hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)