Místo jahod můžete vyzkoušet meruňky
Co potřebujeme? (cca 18 knedlíčků)
- špetku soli
- 10 g droždí
- 300 g krupičky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 vejce
- 20 g másla
- 125 ml mléka
- jahody
- Krupici nasypte do mísy.
- Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné (v žádném případě nesmí být horké!).
- Do vlažného mléka přimíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.
- Vzešlý kvásek vlijte ke krupičce, přidejte sůl, vejce, změklé máslo a rukama vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte v míse vykynout přikryté čistou utěrkou na teplém místě, postačí 30 minut.
- Z těsta si vždy kousek odtrhněte a rukama vytvarujte placku, do které zabalte jahodu.
- Naplněné knedlíky nechte vykynout na pracovní ploše ještě 8 minut. Poté je vhoďte do osolené vroucí vody a vařte je 7 minut.
- Knedlíčky podávejte s tvarohem nebo bílým hustým jogurtem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)