Jedno vám můžu slíbit - po tomhle jídle (naší babičky) se jen zapráší :)
Co potřebujeme? (4-5 porcí)
- 550 g mletého hovězího zadního masa
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci kypřícího prášku
- 1 cibuli
- 400 g rajčatového pyré
- 170 g instantní polenty
- 225 g celozrnné mouky
- 370 ml podmáslí
- 80 g jemně strouhaného sýra
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, mletou papriku, chilli, čerstvou bazalku
-
Olej rozpálíme v hluboké pánvi, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše krátce osmahneme. Poté přidáme mleté maso, sůl, pepř, chilli, mletou papriku a promícháme. Dále přidáme rajčatové pyré a čerstvou bazalku. Směs necháme dusit asi 30 minut pod pokličkou za občasného promíchání.
-
Mezitím si připravíme noky - v míse si smícháme celozrnnou mouku, lžíci kypřícího prášku, instantní polentu, sůl, podmáslí a strouhaný sýr. Rukama těsto prohněteme.
-
Podušenou masovou směs předěláme do keramické zapékací mísy a povrch poklademe knedlíčky, které vytvarujeme pomocí rukou. Vše dáme zapéct na cca 15 minut při 180 °C.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)