neděle 7. července 2013

Vídeňská brambora


S plněnými bramborami jsem se poprvé "seznámila" na vánočních trzích ve Vídni. Jejich chuť si zamilujete. Tento recept je velmi jednoduchý,zvládne ho opravdu každý. Tváří se vcelku nenápadně, no u nás se však zařadil na přední příčky oblíbených jídel :)
Co potřebujeme?:
  • 4 velké brambory
  • 2 mrkve
  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní štávě (nejlépe kousky)
  • 1 nízkotučnou zakysanou smetanu
  • sůl, pepř
  • parmazán
  • 1 lžíci kvalitní hořčice
  1. Brambory si očistíme a uvaříme je ve slupce do změknutí. Po uvaření je ještě necháme na 20 minut zapéct v troubě při 250 °C.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Do zakysané smetany přidáme jemně nastrouhanou mrkev, sůl, pepř, tuňáka a dijonskou hořčici.Vše promícháme.
  3. Upečené brambory necháme vychladnou, poté je podélně rozkrojíme a  naplníme přichystanou tuňákovou náplní. Na závěr brambory bohatě  posypeme parmazánem.

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)