S plněnými bramborami jsem se poprvé "seznámila" na vánočních trzích ve Vídni. Jejich chuť si zamilujete. Tento recept je velmi jednoduchý,zvládne ho opravdu každý. Tváří se vcelku nenápadně, no u nás se však zařadil na přední příčky oblíbených jídel :)
Co potřebujeme?:
- 4 velké brambory
- 2 mrkve
- 2 plechovky tuňáka ve vlastní štávě (nejlépe kousky)
- 1 nízkotučnou zakysanou smetanu
- sůl, pepř
- parmazán
- 1 lžíci kvalitní hořčice
-
Brambory si očistíme a uvaříme je ve slupce do změknutí. Po uvaření je ještě necháme na 20 minut zapéct v troubě při 250 °C.
-
Mezitím si připravíme náplň. Do zakysané smetany přidáme jemně nastrouhanou mrkev, sůl, pepř, tuňáka a dijonskou hořčici.Vše promícháme.
-
Upečené brambory necháme vychladnou, poté je podélně rozkrojíme a naplníme přichystanou tuňákovou náplní. Na závěr brambory bohatě posypeme parmazánem.
Vypadá to hodně dobře :)
OdpovědětVymazat