úterý 23. července 2013

Nepřekonatelný římský salát s libanonským chlebem

Je to vynikající oběd / večeře, která vás svou chutí dostane, obzvlášť v tyto horké letní dny


Co potřebujeme? (4 porce)
  • 1 balení libanonského chleba
  • 1 římský salát
  • 1 okurku
  • 4 kuřecí prsa
  • sůl, pepř, 
  • balzamiko, 
  • koření tandori masala a  salátové koření (dodají tu správnou chuť,proto koření nevynechávejte ani nijak nenahrazujte,nebude to ono)
  • olivový olej
  • šťávu z půlky limetky
  • 4 lžíce bílého jogurtu Hollandia
  1. Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme ho marinovat do jogurtu smíchaného s limetkovou šťávou, solí, pepřem a kořením tandori masala. Maso necháme uležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe přes noc.
  2. Salát omyjeme, odřízneme jeho spodní část a nakrájíme ho na proužky, které dáme do hluboké salátové misky. Přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou okurku. Do salátu přidáme olivový olej, trochu balzamika, salátové koření a sůl a pořádně ho promícháme.
  3. Naložené maso osmahneme na teflonové pánvi a přidáme ho do salátu. Salát podáváme s libanonským chlebem, který před podáváním ohřejeme v mikrovlnné troubě (stačí 10-15 sekund).

inspirace: Kalendář Lenky Požárové pro rok 2012

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)