Co potřebujeme? (4 porce)
- 1 balení libanonského chleba
- 1 římský salát
- 1 okurku
- 4 kuřecí prsa
- sůl, pepř,
- balzamiko,
- koření tandori masala a salátové koření (dodají tu správnou chuť,proto koření nevynechávejte ani nijak nenahrazujte,nebude to ono)
- olivový olej
- šťávu z půlky limetky
- 4 lžíce bílého jogurtu Hollandia
-
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme ho marinovat do jogurtu smíchaného s limetkovou šťávou, solí, pepřem a kořením tandori masala. Maso necháme uležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe přes noc.
-
Salát omyjeme, odřízneme jeho spodní část a nakrájíme ho na proužky, které dáme do hluboké salátové misky. Přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou okurku. Do salátu přidáme olivový olej, trochu balzamika, salátové koření a sůl a pořádně ho promícháme.
-
Naložené maso osmahneme na teflonové pánvi a přidáme ho do salátu. Salát podáváme s libanonským chlebem, který před podáváním ohřejeme v mikrovlnné troubě (stačí 10-15 sekund).
inspirace: Kalendář Lenky Požárové pro rok 2012
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)