pondělí 15. července 2013

Kuřecí muffiny se zapečenou bramborovou kaší

Na první pohled mě tento recept v Albert magazínu příliš nezaujal, na druhý pohled jsem si říkala,že by to nemuselo být špatné a ve finále jsem si výborně pochutnala jako už dlouho ne :)

Co potřebujeme (4 - 5 porcí)?
  • 1 cibuli
  • 70 g celozrnné strouhanky
  • 70 g rajského protlaku
  • lžíci oleje
  • sůl, pepř, čerstvý tymián
  • 4 stroužky česneku
  • worchestrovou omáčku dle chuti
  • 60 ml mléka
  • 600 g mletého kuřecího masa
  • 1 lžičku pikantní hořčice
  • 1 najemno nastrouhanou mrkev
  • 1 vajíčko
  • 800 g brambor

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Opékáme asi 5 minut za stálého míchání a poté necháme cibuli vychladnout.
  2. Ve větší míse si smícháme mléko se strouhankou. Po 5 minutách přidáme opečenou cibuli, worcestrovou omáčku, sůl, pepř,t ymián, protlak, vejce, mrkev, horčici a mleté maso. Vše pořádně promícháme.
  3. Masovou směs rozdělíme do forem na muffiny (pokud máme silikonové, nemusíme je vymazávat) a dáme ji péct při 180 °C asi na 20 minut.
  4. Poté každý muffin doplníme předem uvařenými a rozšťouchanými bramborami a vše dáme znovu zapéct do trouby (nejlépe s funkcí gril).


    zdroj: Albert magazín

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)