sobota 17. srpna 2013

Jemná cuketová polévka

Má jemnou,krémovou chuť

Co potřebujeme? (4 porce):
  • 2 lžíce oleje
  • 300 ml nízkotučné smetany
  • 900 g cukety
  • 3 cibule
  • čerstvé oregano, sůl, pepř
  • 700 ml zeleninového vývaru
  1. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme do hrnce na tenká kolečka nakrájenou cuketu a oregano. Za stálého míchání opékáme 10 minut.
  2. Do hrnce přidáme vývar, sůl, pepř a necháme polévku vařit cca půl hodiny, dokud nejsou cukety měkké. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
  3. Nakonec vlijeme smetanu, polévku krátce prohřejeme a můžeme podávat.


    Inspirace: Albert magazín

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)