" Taštičky" plněné masem jsou velmi oblíbené v Gruzii. Nedivím se,jsou totiž vynikající... i když mě osobně více zachutnala moje experimentální bezmasá varianta. Vyzkoušejte oboje :)
Co potřebujeme?(3-4 porce):
- 1 tvaroh v alobalu
- 1/4 kypřícího prášku
- sůl,pepř,mletá paprika
- 1 vejce
- cca 250 g celozrnné mouky
- olej
- 400 g mletého kuřecího masa
- 1 cibule
- (případně sterilované zelí, trochu kvalitní šunky nebo uzeného tofu)
- Z tvarohu‚ soli‚ vajíčka, kypřícího prášku a celozrnné mouky vypracujeme rukama hladké těsto.
- Dále si připravíme náplň: cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme ji s mletým masem a přidáme veškeré koření.Dobře promícháme. (Druhá varianta: zelí scedíme a necháme ho velmi dobře okapat-jinak nám šátečky nebudou držet,promáčely by se! Zelí poté promícháme s na kostičky nakrájenou šunkou/tofu).
- Z těsta tvoříme placičky,které potom rozválíme do tenkých koleček. Doprostřed každá dáme připravenou náplň‚ těsto překlopíme a důkladně přitiskneme prsty okraje tak,aby držely při sobě.Olejem si potřeme crisp talíř a v mikrovlnné troubě taštičky na crispu osmahneme po 5 minutách z každé strany. Oleje nebude tolik,jako například při smažení na pánvi,ale není ani dobré v tomto případě na něm příliš šetřit,jinak se nám taštičky připalí. Já jsem na jednu várku dala asi lžíci oleje.Pokud crisp nemáme, osmahneme je na oleji na kvalitní teflonce.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)