sobota 3. srpna 2013

Ovesný nákyp

Nákypy mám ráda na snídani, vyzkoušet můžete nejen rýžový nákyp s mangem,ale např. i tento ovesný

Co potřebujeme?(3-4 porce)
  • 240g ovesných vloček
  • 400 ml mléka
  • strouhaná jablka (3-4)
  • 2 vejce
  • skořici
  • med/stévii
  • 1 tvaroh ve vaniččce

  1. Alespoň na půl hodiny namočíme vločky do mléka a necháme odležet v chladu. Poté dáme polovinu směsi do  zapékací misky a rovnoměrně ji rozetřeme a posypeme skořicí.Na vločky rozetřeme strouhaná jablka. Tady platí čím víc,tím líp:)
    V misce promícháme tvaroh  s medem/stévií. (Kdo má rád sladké, může osladit i vločkový základ.)
  2. Na jablka potom rozetřeme oslazený tvaroh a vrstvení zakončíme druhou polovinou vločkové směsi.Povrch posypeme skořicí a zalijeme rozkvedlanými vajíčky a nákyp poté zapečeme  v troubě na cca 30 min při 180 stupních.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)