čtvrtek 22. srpna 2013

Mléčná rýže s broskví

Pro mě zajímavá obměna snídaně

Co potřebujeme (2 porce)?
  •  sáček rýže
  • 500 ml mléka
  • datlový sirup/med....
  • špetku soli
  • 2 broskve nebo nektarinky
  • kakao

  1. Rýži zalijeme mlékem v menším hrnci a necháme ji 40 minut odstát. Poté ji osolíme a přivedeme k varu.Je nutné ji po celou dobu vaření sem tam promíchat, jinak se nám připálí. Rýži uvaříme doměkka (cca 20 min).
  2. Jakmile máme uvařenou hustou mléčnou kaši,přidáme do ní nakrájené ovoce a necháme ji ještě 5 minut prohřát. Při servírování si kaši dosladíme oblíbeným "sladidlem"- například datlový sirup je vynikající. A nezapomeneme ani na závěrečně posypání kakaem:)

2 komentáře:

  1. Rýži syrovou nebo uvařenou? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. syrovou,vari se az po namoceni v mlece (viz bod 1 v postupu:)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :)