Co potřebujeme (2 porce)?
- sáček rýže
- 500 ml mléka
- datlový sirup/med....
- špetku soli
- 2 broskve nebo nektarinky
- kakao
-
Rýži zalijeme mlékem v menším hrnci a necháme ji 40 minut odstát. Poté ji osolíme a přivedeme k varu.Je nutné ji po celou dobu vaření sem tam promíchat, jinak se nám připálí. Rýži uvaříme doměkka (cca 20 min).
-
Jakmile máme uvařenou hustou mléčnou kaši,přidáme do ní nakrájené ovoce a necháme ji ještě 5 minut prohřát. Při servírování si kaši dosladíme oblíbeným "sladidlem"- například datlový sirup je vynikající. A nezapomeneme ani na závěrečně posypání kakaem:)
Rýži syrovou nebo uvařenou? :D
OdpovědětVymazatsyrovou,vari se az po namoceni v mlece (viz bod 1 v postupu:)
Vymazat