Co potřebujeme? (4 porce)
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- lžíci kmínu
- lžíci kurkumy
- 200g červené čočky
- 100g konzervované cizrny
- sůl pepř
- koření garam masala
- hrst cherry rajčat
- 1 chilli papričku
- lžíci oleje/ ghí
- Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.
- Cibuli orestujeme v hluboké pánvi na lžíci oleje nebo ghí. Jakmile zesklovatí, přidáme česnek, kmín, kurkumu, a najemno nastrouhaný zázvor.
- Vše krátce opékáme, poté přidáme čočku a vše zalijeme 0,5 l vody.
- Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme plamen. Poté vaříme za občasného promíchání cca 15 minut.
- Na závěr přidáme do pánve scezenou cizrnu a přepůlená rajčata. Promícháme a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme koření garam masala. Povaříme 5 minut, poté jídlo z plotny odstavíme.
- Před podáváním můžeš do jídla přidat nakrájenou chilli papričku, není to však nezbytně nutné.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)