Co potřebujeme?
- 200 g celozrnné mouky
- skořici
- 600 g jablek
- 1/2 balení kypřícího prášku
- med a stévii
- 50 g másla
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- šťávu z 1 citrónu
- Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Poté jablka přepůlíme a nakrájíme je na co nejtenčí plátky.
- Připravená jablka dáme do mísy a zakapeme je citrónovou šťávou.
- Troubu předehřejeme na 180 st.
- V míse ušleháme vejce s medem nebo třtinovým cukrem (cca 2-3 lžíce, poté těsto dosladíme stévií). Poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko, skořici a prosátou mouku s kypřícím práškem. Promícháme a dle chuti těsto dosladíme stévií. Pokud bude těsto příliš tuhé, přilijeme do něj ještě trochu mléka, každá celozrnná mouka saje trochu jinak. Těsto by mělo mít spíše tekutější konzistenci.
- Do těsta opatrně vmícháme připravená jablka, pár plátků si ale necháme stranou.
- Těsto vlijeme do silikonové koláčové formy, povrch poklademe zbývajícími jablky.
- Pečeme při 180 st. asi 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)