sobota 9. dubna 2016

Jablkový koláč



Tento koláč zvládne i úplný začátečník. V jednoduchosti je síla:)

Co potřebujeme?
  • 200 g celozrnné mouky
  • skořici
  • 600 g jablek
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • med a stévii
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • šťávu z 1 citrónu
Postup:
  1. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Poté jablka přepůlíme a nakrájíme je na co nejtenčí plátky.
  2. Připravená jablka dáme do mísy a zakapeme je citrónovou šťávou.
  3. Troubu předehřejeme na 180 st.
  4. V míse ušleháme vejce s medem nebo třtinovým cukrem (cca 2-3 lžíce, poté těsto dosladíme stévií). Poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko, skořici a prosátou mouku s kypřícím práškem. Promícháme a dle chuti těsto dosladíme stévií. Pokud bude těsto příliš tuhé, přilijeme do něj ještě trochu mléka, každá celozrnná mouka saje trochu jinak. Těsto by mělo mít spíše tekutější konzistenci.
  5. Do těsta opatrně vmícháme připravená jablka, pár plátků si ale necháme stranou.
  6. Těsto vlijeme do silikonové koláčové formy, povrch poklademe zbývajícími jablky.
  7. Pečeme při 180 st. asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)