středa 14. září 2016

Celozrnný špenátový koláč






Slané koláče neboli quiche miluju. Špenátové obzvlášť.
Co potřebujeme? (1 koláč)
  • 200 g celozrnné mouky
  • 200 g uvařených brambor
  • 50 g změklého másla
  • 3 lžíce vody
  • sůl, pepř
  • 3 nastrouhané stroužky česneku
  • 500 g mraženého špenátu
  • 1 balení (200 g) nízkotučné nebo rýžové smetany
  • 2 vejce
  • nízkotučný eidam
Postup:
  1. Vychladlé, uvařené brambory nastrouháme najemno do mísy.
  2. K bramborám přidáme máslo, mouku, sůl a vodu. Rukama zpracujeme těsto, které poté prsty roztlačíme do silikonové koláčové formy.
  3. Korpus předpečeme při 180 st. na 15 minut.
  4. Rozmražený špenát (přebytečnou vodu z něj pečlivě vymačkáme) promícháme s česnekem, solí a pepřem.
  5. Ve velkém hrnku rozkvedláme vajíčka se smetanou. Poté směs vlijeme ke špenátu.
  6. Špenátovou náplň rozetřeme na předpečený korpus a podle chuti ji poklademe nahrubo nastrouhaným sýrem.
  7. Koláč necháme dopéct na cca 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)