Slané koláče neboli quiche miluju. Špenátové obzvlášť.
Co potřebujeme? (1 koláč)- 200 g celozrnné mouky
- 200 g uvařených brambor
- 50 g změklého másla
- 3 lžíce vody
- sůl, pepř
- 3 nastrouhané stroužky česneku
- 500 g mraženého špenátu
- 1 balení (200 g) nízkotučné nebo rýžové smetany
- 2 vejce
- nízkotučný eidam
- Vychladlé, uvařené brambory nastrouháme najemno do mísy.
- K bramborám přidáme máslo, mouku, sůl a vodu. Rukama zpracujeme těsto, které poté prsty roztlačíme do silikonové koláčové formy.
- Korpus předpečeme při 180 st. na 15 minut.
- Rozmražený špenát (přebytečnou vodu z něj pečlivě vymačkáme) promícháme s česnekem, solí a pepřem.
- Ve velkém hrnku rozkvedláme vajíčka se smetanou. Poté směs vlijeme ke špenátu.
- Špenátovou náplň rozetřeme na předpečený korpus a podle chuti ji poklademe nahrubo nastrouhaným sýrem.
- Koláč necháme dopéct na cca 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)