Pokud použijete rostlinné mléko a med nahradíte například agávovým sirupem, bude tento dezert veganský.
Co potřebujeme ? 1 koláč
- hrst sušených meruněk
- 100 g mletých mandlí + plátky mandlí na ozdobu
- 100 g rýžové mouky
- 600 g batátů
- 3 lžíce medu/agávového sirupu + stévie na doslazení
- 200-250 ml (rostlinného) mléka
- špetku soli
- 4 lžíce kakaa
Postup:
- Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte je ve vodě doměkka. Poté nechejte batáty vychladnout.
- Troubu předehřejte na 180 st.
- Vychladlé batáty rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré.
- Do pyré přidejte na kousky nakrájené meruňky, mandle, kakao, med (doporučuju přidat ještě trochu stévie, nebo více medu), špetku soli a rýžovou mouku.
- Nakonec do těsta vmíchejte mléko, podle potřeby jej klidně trochu přidejte. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani tekuté.
- Těsto vlijte do silikonové koláčové formy, posypejte ho plátky mandlí a pečte cca 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)