neděle 1. dubna 2018

Batátové brownies

Pokud použijete rostlinné mléko a med nahradíte například agávovým sirupem, bude tento dezert veganský.

Co potřebujeme ? 1 koláč
  • hrst sušených meruněk
  • 100 g mletých mandlí + plátky mandlí na ozdobu
  • 100 g rýžové mouky
  • 600 g batátů
  • 3 lžíce medu/agávového sirupu + stévie na doslazení
  • 200-250 ml (rostlinného) mléka
  • špetku soli
  • 4 lžíce kakaa
Postup:
  1. Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte je ve vodě doměkka. Poté nechejte batáty vychladnout.
  2. Troubu předehřejte na 180 st.
  3. Vychladlé batáty rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré.
  4. Do pyré přidejte na kousky nakrájené meruňky, mandle, kakao, med (doporučuju přidat ještě trochu stévie, nebo více medu), špetku soli a rýžovou mouku.
  5. Nakonec do těsta vmíchejte mléko, podle potřeby jej klidně trochu přidejte. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani tekuté.
  6. Těsto vlijte do silikonové koláčové formy, posypejte ho plátky mandlí a pečte cca 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)