Dlouho se tu neobjevil žádný slaný recept, takže je čas s tím něco udělat. Na snídani, svačinu nebo rychlou letní večeři jsou tyto toasty ideálním adeptem. Recept jsem vyzkoušela díky countrylifu a rozhodně stojí za další šíření. Tak směle do toho!
Co potřebujeme? (cca 5 porcí)
- cca 10 plátků toastového chleba
- 300 g uvařených fazolí adzuki (jde tedy o váhu po uvaření!)
- sůl, pepř
- čerstvý koriandr
- 1 šalotku
- chilli dle chuti
- 2 zralá avokáda
- 1 limetku
- Uvařené fazole rozmixuj dohladka, zvládneš to i obyčejným ponorným mixérem.
- Do vzniklé fazolové pasty přidej opravdu na jemno nasekanou šalotku, nasekaný koriandr (i se stonky) a limetovou šťávu. Promíchej, dochuť solí, pepřem a chilli kořením.
- Toastové chleby opeč (v topinkovači, na grilu,pánvi...), potři je připravenou pastou a poklaď plátky avokáda.
- Na toast můžeš přidat další koriandr a přepůlená cherry rajčátka.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)