pátek 17. července 2020

Toasty s pastou z fazolí adzuki


Dlouho se tu neobjevil žádný slaný recept, takže je čas s tím něco udělat. Na snídani, svačinu nebo rychlou letní večeři jsou tyto toasty ideálním adeptem. Recept jsem vyzkoušela díky countrylifu a rozhodně stojí za další šíření. Tak směle do toho!

Co potřebujeme? (cca 5 porcí)
  • cca 10 plátků toastového chleba
  • 300 g uvařených fazolí adzuki (jde tedy o váhu po uvaření!)
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr
  • 1 šalotku
  • chilli dle chuti
  • 2 zralá avokáda
  • 1 limetku
Postup:
  1. Uvařené fazole rozmixuj dohladka, zvládneš to i obyčejným ponorným mixérem.
  2. Do vzniklé fazolové pasty přidej opravdu na jemno nasekanou šalotku, nasekaný koriandr (i se stonky) a limetovou šťávu. Promíchej, dochuť solí, pepřem a chilli kořením.
  3. Toastové chleby opeč (v topinkovači, na grilu,pánvi...), potři je připravenou pastou a poklaď plátky avokáda.
  4. Na toast můžeš přidat další koriandr a přepůlená cherry rajčátka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)