středa 19. června 2013

Hovězí maso s okurkami a rýží

Co potřebujeme?
  • 500-600 g hovězího zadního masa
  • sůl, pepř
  • rýži
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 cibule
  • 1-2 lžíce oleje
  • sterilované okurky 
  1. Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme ho na tenké nudličky a naložíme ho na 15 minut v hořčici. Mezitím si cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na rozpáleném oleji.
  2. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní maso i s hořčicí, podlijeme ho trochou vody, přidáme sůl, pepř a pod pokličkou vše za občasného míchání dusíme, dokud nebude maso měkké. Asi 30 minut před koncem přidáme k masu okurky nakrájené na kolečka. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)