-
Králíka omyjeme, odblaníme a rozdělíme na přední nohy, zadní nohy a na hřbet. Maso osolíme a opepříme (popřípadě si seženeme někoho šikovného,kdo má zkušenosti s porcováním masa,tak jako to dělám já:)
-
Ve větším hrnci si rozehřejeme olej a opečeme na něm na
kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile cibule zesklovatí,
přidáme k ní maso a vše opékáme na mírném plameni. Maso opečeme ze všech
stran. Poté k němu přidáme hořcici a majoránku a nakonec vše podlijeme
vývarem.
-
Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi půl hodiny,
dokud maso nebude měkké (je-li to nutné, podlejeme maso dalším vývarem).
Podáváme s bramborovou kaší.
Inspirací mi byla kuchařka Jezte česky od autorek Vašáková/ Skokanová
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)