Bulgur zapečený s robi masem
Výborný bezmasý oběd, ideální pro letní období:)Co potřebujeme?
- 200g bulguru
- bobkový list,sůl,pepř,sójovou omáčku
- rozmarýn,červenou papriku a oregano
- 6 stroužků česneku
- 3 vejce
- 1 balení robi masa
- 1 brokolici
- 2 cibule
- 1-2 lžíce oleje
-
Nejprve si připravíme robi maso- nakrájíme ho na malé kostky, dáme do mísy spolu s olejem,červenou paprikou,sójovkou,solí a pepřem a necháme ho alespoň 30 min marinovat v lednici.Bulgur zalijeme 700ml vody, přidáme sůl a 2 bobkové listy a vaříme ho za stálého míchání do doby, než se vypaří všechna voda- nebude to déle než 20 minut.Poté bulgur scedíme, vyjmeme bobkové listy a dáme ho do velké mísy. Zvlášť si uvaříme v osolené vodě brokolici.
-
K bulguru přidáme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou uvařenou brokolicí. Poté přidáme předchystané robi maso, 3 žloutky,rozmarýn,pepř, sůl a červenou mletou papriku.Vše promícháme.Na závěr do nákypu zapracujeme sníh ze 3 bílků.
Střední pekáček si vyložíme pečícím papírem a nákyp na něj rovnoměrně rozetřeme. Povrch ještě poprášíme oreganem a mletou paprikou. Pečeme při 190 stupních cca 35 minut. P/odáváme se zeleninovou oblohou nebo červenou řepou.inspirace: www.varimezdrave.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)