pátek 28. června 2013

Bulgur zapečený s robi masem

Výborný bezmasý oběd, ideální pro letní období:)

Co potřebujeme?
  • 200g bulguru
  • bobkový list,sůl,pepř,sójovou omáčku
  • rozmarýn,červenou papriku a oregano
  • 6 stroužků česneku
  • 3 vejce
  • 1 balení robi masa
  • 1 brokolici
  • 2 cibule
  • 1-2 lžíce oleje

  1. Nejprve si připravíme robi maso- nakrájíme ho na malé kostky, dáme do mísy spolu s olejem,červenou paprikou,sójovkou,solí a pepřem a necháme ho alespoň 30 min marinovat v lednici.Bulgur zalijeme 700ml vody, přidáme sůl a 2 bobkové listy a vaříme  ho za stálého míchání do doby, než se vypaří všechna voda- nebude to  déle než 20 minut.Poté bulgur scedíme, vyjmeme bobkové listy a dáme ho do velké mísy. Zvlášť si uvaříme  v osolené vodě brokolici.

  2. K bulguru přidáme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou uvařenou brokolicí. Poté přidáme předchystané robi maso, 3 žloutky,rozmarýn,pepř, sůl a červenou mletou papriku.Vše promícháme.Na závěr do nákypu zapracujeme sníh ze 3 bílků.
    Střední pekáček si vyložíme pečícím papírem a nákyp na něj rovnoměrně rozetřeme. Povrch ještě poprášíme oreganem a mletou paprikou. Pečeme při 190 stupních cca 35 minut. P/odáváme se zeleninovou oblohou nebo červenou řepou.
    inspirace: www.varimezdrave.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)