Špaldový koláč s rebarborou
Rebarbora je v koláčích úžasná. Škoda, že je její sezóna tak krátkáCo potřebujeme?:
- 2 hrnky špaldové mouky
- 2 + 2 lžíce třtinového cukru
- 3 velké stonky rebarbory
- 50 g rozpuštěného másla
- 150 g bílého jogurtu Hollandia
- 2 vejce
- kypřící prášek
- 300 ml mléka
-
Rebarboru nejprve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty dáme do mísy, zasypeme je třtinovým cukrem (postačí 2 lžícet, promícháme a necháme je odstát.
-
Vejce vyšleháme v míse se zbylým třtinovým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, hrnek mléka, mouku s kypřícím práškem a bílým jogurtem. Těsto pořádně promícháme, podle potřeby případně dolijeme ještě trochu mléka tak, aby bylo těsto tekuté.
-
Těsto vylijeme do hlubšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Z mísy s rebarborou slijeme vodu a kousky rebarbory koláč poklademe. Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)