středa 12. června 2013

Špaldový koláč s rebarborou

Rebarbora je v koláčích úžasná. Škoda, že je její sezóna tak krátká
Co potřebujeme?:
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 2 + 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 velké stonky rebarbory
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 150 g bílého jogurtu Hollandia
  • 2 vejce
  • kypřící prášek
  • 300 ml mléka

  1. Rebarboru nejprve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty dáme do mísy, zasypeme je třtinovým cukrem (postačí 2 lžícet, promícháme a necháme je odstát.
  2. Vejce vyšleháme v míse se zbylým  třtinovým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, hrnek mléka, mouku s kypřícím práškem a bílým jogurtem. Těsto pořádně promícháme, podle potřeby případně dolijeme ještě trochu mléka tak, aby bylo těsto tekuté.
  3. Těsto vylijeme do hlubšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Z mísy s rebarborou slijeme vodu a kousky rebarbory koláč poklademe. Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)