Koláč s tymiánem, kuřecím masem a švestkami
Tentokrát vařil přítel a jako obvykle se mu jídlo moc povedloCo potřebujeme?
- 2 vejce
- 200 g celozrnné mouky
- špetku soli
- 2 kuřecí prsa
- sůl, pepř, hořčici, čerstvý tymián (ten nevynechávejte!:)
- 1 kelímek nízkotučné smetany
- 100 g sušených švestek
- 100 g 20% ementálu
- vodu
-
Z mouky,vajec,soli a studené vody si uděláme kompaktní těsto, které dáme na 15 minut do fólie do lednice. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky a promícháme ho se solí, pepřem a hořčicí (stačí jí lžíce).
-
Těsto si rozválíme a dáme ho do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Následně ho poklademe připraveným kuřecím masem, propláchnutými sušenými švestkami, vše zalijeme nízkotučnou smetanou a poklademe čerstvým tymiánem.
-
Ementál si nastrouháme na jemném struhadle a koláč jim rovnoměrně posypeme. Pečeme na 190 °C dozlatova.
Prosímtě, teď nevím, jak to je, ale v názvu máš "koláč s rozmarýnem, kuřecím masem a švestkami", ale v receptu rozmarýn nemáš, máš tam jen tymián, tak jak to je???
OdpovědětVymazatdekuji za upozorneni, vloudil se mi sem tiskarsky sotek:) Chybku jsem opravila a dulezity je v tomto receptu skutecne jen cerstvy tymian :)
Vymazat