sobota 15. června 2013

Koláč s tymiánem, kuřecím masem a švestkami

Tentokrát vařil přítel a jako obvykle se mu jídlo moc povedlo

Co potřebujeme?
  • 2 vejce
  • 200 g celozrnné mouky
  • špetku soli
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl, pepř, hořčici, čerstvý tymián (ten nevynechávejte!:)
  • 1 kelímek nízkotučné smetany
  • 100 g sušených švestek
  • 100 g 20% ementálu
  • vodu

  1. Z mouky,vajec,soli a studené vody si uděláme kompaktní těsto, které dáme na 15 minut do fólie do lednice. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky a promícháme ho se solí, pepřem a hořčicí (stačí jí lžíce).
  2. Těsto si rozválíme a dáme ho do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Následně ho poklademe připraveným kuřecím masem, propláchnutými  sušenými švestkami, vše zalijeme nízkotučnou smetanou a poklademe čerstvým tymiánem.
  3. Ementál si nastrouháme na jemném struhadle a koláč jim rovnoměrně posypeme. Pečeme na 190 °C dozlatova.
Přítel se inspiroval zapálenou kuchařkou Lenkou Požárovou :)

2 komentáře:

  1. Prosímtě, teď nevím, jak to je, ale v názvu máš "koláč s rozmarýnem, kuřecím masem a švestkami", ale v receptu rozmarýn nemáš, máš tam jen tymián, tak jak to je???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuji za upozorneni, vloudil se mi sem tiskarsky sotek:) Chybku jsem opravila a dulezity je v tomto receptu skutecne jen cerstvy tymian :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :)