úterý 3. května 2016

Špenátové rizoto s kuřecím masem



Špenát použijte čerstvý, s mraženým to v tomto případě nebude ono.



Co potřebujeme? (4 porce)
  • cca 240 g rýže vhodné na rizoto (např. arborio)
  • 400 g kuřecích prsíček
  • 1 cibuli (nebo 3 šalotky)
  • 400 g omytých špenátových listů
  • 200 ml dobrého bílého vína
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 400-500 ml vývaru
  • 2 stroužky česneku
Postup:
  1. Cibulku nebo šalotky si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji na oleji dozlatova.
  2. Jakmile cibulka zesklovatí, přihodíme k ní do hrnce na kousky nakrájené kuřecí maso. Krátce osmahneme a jakmile se maso zatáhne, podlijeme jej vínem.
  3. Až se víno odpaří, podlijeme maso trochou vývaru.
  4. Do hrnce poté přidáme rýži, omytý špenát a prolisovaný česnek.
  5. Postupně rizoto podléváme vývarem tak, aby se v něm rýže vařila (rizoto vaříme na středním plameni, aby se nám nepřipalovalo). Občas rizoto pořádně promícháme.
  6. Jakmile spotřebujeme všechen vývar, máme rizoto hotové. Dochutíme jej solí a pepřem a můžeme podávat. Při servírování můžete přidat hoblinky parmazánu.
Vegetariáni mohou maso vynechat, použijí zeleninový vývar a do rizota na závěr vmíchájí pořádnou nálož parmazánu. Rizoto bude výborné a krásně krémové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)