Špenát použijte čerstvý, s mraženým to v tomto případě nebude ono.
Co potřebujeme? (4 porce)
- cca 240 g rýže vhodné na rizoto (např. arborio)
- 400 g kuřecích prsíček
- 1 cibuli (nebo 3 šalotky)
- 400 g omytých špenátových listů
- 200 ml dobrého bílého vína
- olivový olej
- sůl, pepř
- 400-500 ml vývaru
- 2 stroužky česneku
- Cibulku nebo šalotky si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji na oleji dozlatova.
- Jakmile cibulka zesklovatí, přihodíme k ní do hrnce na kousky nakrájené kuřecí maso. Krátce osmahneme a jakmile se maso zatáhne, podlijeme jej vínem.
- Až se víno odpaří, podlijeme maso trochou vývaru.
- Do hrnce poté přidáme rýži, omytý špenát a prolisovaný česnek.
- Postupně rizoto podléváme vývarem tak, aby se v něm rýže vařila (rizoto vaříme na středním plameni, aby se nám nepřipalovalo). Občas rizoto pořádně promícháme.
- Jakmile spotřebujeme všechen vývar, máme rizoto hotové. Dochutíme jej solí a pepřem a můžeme podávat. Při servírování můžete přidat hoblinky parmazánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)