Jeden z nejlepších koláčů vůbec! Ten prostě musíte ochutnat
Co potřebujeme? (1 koláč)
- 100 ml oleje
- špetku soli
- 2 lžíce medu
- hrnek mletých mandlí
- hrnek celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
- skořici
- 3-4 jablka
- 100g omytých rozinek
- 1 tvaroh v alobalu+ trochu mléka na zředění (nebo rovnou použijte ten ve vaničce)
- stévii
- V misce smícháme mandle s moukou, přidáme špetku soli, med a olej.
- Rukama těsto zpracujeme, bude mít konzistenci drobenky. Pokud by těsto bylo příliš suché, přilijeme do něj ještě trochu oleje nebo mléka.
- Z těsta odebereme asi 1/4 na později a zbytek vtlačíme rukama do silikonové dortové formy. Vytvarujeme i nízké okraje.
- Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců (můžete i slupky, já ji ale nechávám) a nastrouháme je do mísy nahrubo.
- Jablka promícháme s rozinkami, skořicí a poté je dáme na připravený korpus.
- Tvaroh rozředíme mlékem a dosladíme jej stévií. Poté jej rovnoměrně rozetřeme na jablka.
- Nakonec tvaroh posypeme kousky zbylého těsta a koláč dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170 st.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)