pátek 12. května 2017

Salát s grilovaným masem a nektarinkou

Tento obědový salát je takovou malou předzvěstí léta. Tak snad se ho brzy dočkáme :)

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 240 g těstovin dle vašeho výběru
  • 400 g kuřecích prsíček
  • 2 nektarinky
  • 400 g mixu polníčku a rukoly
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • mletou papriku
  • sušený medvědí česnek
  • lžičku medu
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • salátové koření
  • hoblinky parmezánu
Postup:
  1. Pokud nemáte salát již omytý z obchodu, omyjte ho a nechte ho pořádně okapat. V ideálním případě použijte salátovou odstředivku.
  2. Kuřecí prsa zbavte všeho, co nechcete jíst (blanky apod.), lehce je naklepejte, potřete trochou oleje, osolte, opepřete, zaprašte paprikou a medvědím česnekem.
  3. Maso ogrilujte z obou stran. Jakmile ho budete otáček, přidejte na gril také plátky nektarinek.
  4. Z 2 lžic oleje, balzamika a medu udělejte zálivku (nejlíp uděláte, když ji protřepete v malé skleičce) a tu promíchejte se salátovými lístky.
  5. Salát rozdělte do talířů, můžete ho posypat trochou salátového koření. K lístkům poté přidejte porci těstovin, kousky grilovaného masa a nektarinky.
  6. Nakonec salát dozdobte hoblinami parmezánu a nechte si chutnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)