Taky tak milujete maliny? Pokud ano, jste tady správně!
Co potřebujeme? (4 porce)
- lžíci másla
- 2 lžíce amaretta
- 200 g rýže arborio (ne jiné, nedosáhnete požadovaného efektu:)
- špetku soli a špetku kardamomu
- med či stévii na doslazení
- 1 litr mléka
- vanilku
- 100 g nahrubo nasekaných mandlí
- maliny (je jen na vás jestli použijete čerstvé nebo mražené)
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- chia semínka dle potřeby
- 360 ml vody
- V hrnci si rozehřejte máslo a krátce na ném opečte rýži.
- Přidejte koření a špetku soli a vše zalijte mlékem s 360 ml vody.
- Rýži přiveďte k varu a poté plamen stáhněte. Za občasného promíchání vařečkou nechejte vařit, dokud rýže nezhoustne a není al dente.
- Hotovou rýži sundejte z plotny, dle chuti si ji doslaďte, přidejte amaretto a mandle. Promíchejte.
- Jakmile rýže vychladne, vmíchejte do ní kokosové mléko.
- Maliny rozmačkejte (množství závisí jen na vašich možnostech, je jasné, že malin není nikdy dost). Dle chuti je případně doslaďte a přidejte do nich také trochu chia semínek. Stačí maliny trošku zahustit, není třeba z nich vytvářet hustý gel, takže to s chia nepřežeňte. Na 250 g malin Vám vystačí 1/2 lžíce semínek. Můžete je ale také úplně vynechat.
- Připravte si sklenice, do kterých budete rýži vrstvit.
- Dospodu dejte vrstvu malin, na maliny dejte rýžový pudink. Zopakujte a podávejte vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)