čtvrtek 14. května 2020

Těstovinový salát s lilkem a tofu


Tento salát oceníš, jakmile se venku zase trochu oteplí. Je skvělý i do krabičky do práce, dá se totiž jíst i na druhý den studený.
Co potřebujeme? (2-3 porce)
  • olej
  • 1/2 lilku
  • salátové koření
  • sůl, pepř
  • uzenou papriku
  • 100 g těstovin
  • čerstvou saturejku
  • 1/2 menší okurky
  • 2 lžíce kvalitního ajvaru
  • 1 malou červenou papriku
  • 2 rajčata
  • 1/2 plechovky cizrny
  • menší hrst oliv
  • 100-150 g uzeného tofu
Postup:
  1. Cizrnu slij a nech ji na sítku okapat, aby trochu oschla. Poté ji promíchej se lžičkou oleje a mleto uzenou paprikou a vsyp ji na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Peč ji při 190 st. do křupava (cca 15 minut).
  3. Lilek nakrájej na tenká kolečka a ty ogriluj (doma na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi potřené trochou oleje) z obou stran.
  4. Poté na pánvi/grilu ogriluj plátky tofu z obou stran.
  5. Oblíbené těstoviny (hodí se jakékoli krátké) uvař podle návodu na obalu a poté je zceď.
  6. Ve větší míse smíchej rajčata a papriku nakrájené na kostky velikosti sousta. Přidej k nim přepůlené olivy, uvařené těstoviny, ajvar, cizrnu a na kostky nakrájené ogrilované tofu.
  7. Okurku podélně rozřízni a pomocí lžičky vydlabej dužinu (klidně ji sněz, salát by ale nepříjemně rozmočila).Zbylou dužinu nakrájej na půlměsíčky a přidej ji do salátu.
  8. Nakonec přidej přepůlená kolečka lilku a salát dochuť saturejkou, solí, pepřem a salátovým kořením.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)