Tento salát oceníš, jakmile se venku zase trochu oteplí. Je skvělý i do krabičky do práce, dá se totiž jíst i na druhý den studený.
- olej
- 1/2 lilku
- salátové koření
- sůl, pepř
- uzenou papriku
- 100 g těstovin
- čerstvou saturejku
- 1/2 menší okurky
- 2 lžíce kvalitního ajvaru
- 1 malou červenou papriku
- 2 rajčata
- 1/2 plechovky cizrny
- menší hrst oliv
- 100-150 g uzeného tofu
- Cizrnu slij a nech ji na sítku okapat, aby trochu oschla. Poté ji promíchej se lžičkou oleje a mleto uzenou paprikou a vsyp ji na plech vyložený pečícím papírem.
- Peč ji při 190 st. do křupava (cca 15 minut).
- Lilek nakrájej na tenká kolečka a ty ogriluj (doma na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi potřené trochou oleje) z obou stran.
- Poté na pánvi/grilu ogriluj plátky tofu z obou stran.
- Oblíbené těstoviny (hodí se jakékoli krátké) uvař podle návodu na obalu a poté je zceď.
- Ve větší míse smíchej rajčata a papriku nakrájené na kostky velikosti sousta. Přidej k nim přepůlené olivy, uvařené těstoviny, ajvar, cizrnu a na kostky nakrájené ogrilované tofu.
- Okurku podélně rozřízni a pomocí lžičky vydlabej dužinu (klidně ji sněz, salát by ale nepříjemně rozmočila).Zbylou dužinu nakrájej na půlměsíčky a přidej ji do salátu.
- Nakonec přidej přepůlená kolečka lilku a salát dochuť saturejkou, solí, pepřem a salátovým kořením.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)