Dýňový tvaroh
Další důkaz toho, že dýně je neuvěřitelně výbornou surovinou. Dýňový tvaroh se dá jíst s palačinkami (viz foto) nebo jen tak na svačinu s kvalitními sušenkami nebo s piškoty.
Co potřebujeme?
- 2 vaničky tvarohu
- 600 g dýně hokkaido
- podle potřeby mléko na rozředění
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 hrsti rozinek
-
Dýni očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kostičky. Ty dáme do hrnce s vodou a uvaříme je doměkka. Poté vodu slijeme, dýni dáme do hlubší mísy a ponorným mixérem ji rozmixujeme v hladké pyré.
-
K pyré přidáme tvaroh ,cukr, propláchuté rozinky a vzniklý krém podle potřeby naředíme mlékem. Pořádně vše promícháme.
Inspiraci jsem nalezla v kuchařce Dýně od mé oblíbené (nejoblíbenější?:) kuchařinky Lenky Požárové
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)