čtvrtek 4. dubna 2013

Dýňový tvaroh


Další důkaz toho, že dýně je neuvěřitelně výbornou surovinou. Dýňový tvaroh se dá jíst s palačinkami (viz foto) nebo jen tak na svačinu s kvalitními sušenkami nebo s piškoty.
Co potřebujeme?
  • 2 vaničky tvarohu
  • 600 g dýně hokkaido
  • podle potřeby mléko na rozředění
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 hrsti rozinek

  1. Dýni očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kostičky. Ty dáme do hrnce s vodou a uvaříme je doměkka. Poté vodu slijeme, dýni dáme do hlubší mísy a ponorným mixérem ji rozmixujeme v hladké pyré.
  2. K pyré přidáme tvaroh ,cukr, propláchuté rozinky a vzniklý krém podle potřeby naředíme mlékem. Pořádně vše promícháme.

    Inspiraci jsem nalezla v kuchařce Dýně od mé oblíbené (nejoblíbenější?:) kuchařinky Lenky Požárové

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)