Indická čočková polévka
Červená čočka je nedoceněná:)Co potřebujeme?
- 150 g červené čočky
- 1 červenou cibuli
- 2 karotky
- 1 velkou bramboru
- 1 rajčatový protlak (nejlépe nedoslazovaný)
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 1 lžíci oleje
- sůl, pepř, lžíci kari
- 50 g nastrouhaného čerstvého zázvoru (prosím,nevynechávat, dodává polévce ten správný šmak)
- 2 stroužky česneku
-
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a necháme ji v hrnci zesklovatět na oleji. Poté k ní přidáme zázvor, na kolečka nakrájený česnek a kari, promícháme a zalijeme vývarem.
-
Do polévky dále přidáme sůl a pepř, protlak, na kolečka nakrájené očištěné karotky, propláchnutou čočku a na kostičky nakrájenou bramboru. Polévku vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud čočka a zelenina není měkká. Polévku jíme jen tak, nebo si ji můžeme dopřát s pita chlebem a kopečkem smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)