pondělí 22. dubna 2013

Kuřecí "řízky" s odlehčeným bramborovým salátem


 Patří do mých TOP 10 obědů...zaslouženě
Co potřebujeme (2 porce)?

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 hrsti cornflaků
  • sůl, pepř
  • 1 vejce na obalení+ trochu mléka
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 500 g brambor uvařených ve slupce
  • 1/2 sklenice zavařené zeleninové směsi do salátu (mrkev, hrášek, celer)
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 1 bílý jogurt (nejlépe Hollandia) nebo balení tofunézy
  • 1 lžíci hořčice
  • 2-3 sterilované okurky

  1. Kuřecí maso si naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Obalíme ho v mouce, namočíme  ve vajíčku ušlehaném s trochou mléka a následně  o hobalíme v rozdrcených cornflacích (postup je úplně stejný jako u klasického trojobalu:). Takto obalené řízky osmahneme v mikrovlnné troubě na crispu (popř. pokud funkci crisp nemáme-upečeme v troubě na pečícím papíru).
  2. Mezitím si připravíme bramborový salát. Předem uvařené, vychladlé brambory zbavíme pomocí nože slupky a protlačíme je sítkem tak, aby nám vznikly kostičky. K bramborám přidáme sterilované okurky nakrájené na kostičky, okapanou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené vejce, sůl, pepř, hořčici a podle potřeby bílý jogurt nebo tofunézu. Salát pořádně promícháme. Salát podáváme s kuřecím řízkem a necháme si chutnat:)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)