čtvrtek 18. dubna 2013

Lasagne s krůtím masem

Vynikající oběd, skutečně vynikající :)

Co potřebujeme (4-5 porcí)?
  • lasagne( cca 20 plátků)
  • 400 g mletého krůtího masa
  • 1 velkou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • oregano, bazalku, sůl, pepř
  • 1 lžíci oleje
  • 1 malý nedoslazovaný protlak
  • 500 ml rajčatové passaty
  • parmezán
  • 50 g másla
  • muškátový oříšek
  • 500 ml mléka
  • 50 g celozrnné mouky

  1. Nejprve si podle návodu předvaříme lasagne, scedíme je a pořádně je propláchneme pod studenou vodou.
  2. Na oleji si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Následně přidáme mleté maso, necháme jej zatáhnout a poté k němu přidáme rajčatovou passatu a protlak. Přidáme veškeré koření (s výjimkou muškátového oříšku) a za občasného míchání směs vaříme, dokud není maso hotové.
  3. V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme k němu celouzrnnou mouku a uděláme jíšku. Jakmile je jíška osmažená, přilijeme mléko a nastrouhaný muškátový oříšek. Bešamel vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
  4. Keramickou zapékací misku si vytřeme pomocí mašlovačky olejem. Na dno položíme vrstvu lasagní, na ně dáme část masové směsi a bešamelu, poté opět vrstvu lasagní, maso a bešamel (postup můžete ještě jednou zopakovat, záleží na velikosti zapékací mísy). Vždy končíme bešamelem, který posypeme strouhaným parmezánem.
  5. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

    Bešamelem jsem se nechala inspirovat na www.papame.blog.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)