Lasagne s krůtím masem
Vynikající oběd, skutečně vynikající :)Co potřebujeme (4-5 porcí)?
- lasagne( cca 20 plátků)
- 400 g mletého krůtího masa
- 1 velkou cibuli
- 3 stroužky česneku
- oregano, bazalku, sůl, pepř
- 1 lžíci oleje
- 1 malý nedoslazovaný protlak
- 500 ml rajčatové passaty
- parmezán
- 50 g másla
- muškátový oříšek
- 500 ml mléka
- 50 g celozrnné mouky
-
Nejprve si podle návodu předvaříme lasagne, scedíme je a pořádně je propláchneme pod studenou vodou.
-
Na oleji si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Následně přidáme mleté maso, necháme jej zatáhnout a poté k němu přidáme rajčatovou passatu a protlak. Přidáme veškeré koření (s výjimkou muškátového oříšku) a za občasného míchání směs vaříme, dokud není maso hotové.
-
V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme k němu celouzrnnou mouku a uděláme jíšku. Jakmile je jíška osmažená, přilijeme mléko a nastrouhaný muškátový oříšek. Bešamel vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
-
Keramickou zapékací misku si vytřeme pomocí mašlovačky olejem. Na dno položíme vrstvu lasagní, na ně dáme část masové směsi a bešamelu, poté opět vrstvu lasagní, maso a bešamel (postup můžete ještě jednou zopakovat, záleží na velikosti zapékací mísy). Vždy končíme bešamelem, který posypeme strouhaným parmezánem.
-
Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Bešamelem jsem se nechala inspirovat na www.papame.blog.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)