Skvělá letní chuťovka
Co potřebujeme? (3-4 porce)
- lžíci oleje
- sůl, pepř
- 2 cibule
- 80 g červené čočky
- 1/2 kg bílých nebo žlutých slovenských paprik
- 2 lžíce sojové omáčky
- 800 g rajčat
- lžíci černé soli (seženeš ve zdravé výživě)
- 200 g tofu natural
- lžičku kurkumy
- 2 lžíce uzené papriky
- dobrý chléb k podávání
- Čočku v misce zalij vodou a nech ji namáčet alespoň 4 hodiny. Poté ji slij.
- Slupku rajčat nařízni na konci bez stopky do kříže, dej je do misky a zalij je vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Nech je ve vodě cca 10 minut, poté ji opatrně slij a až rajčata trochu vychladnou (můžeš je zchladit ve studené vodě), oloupej z nich pomocí příborového nože slupku (ty vyhoď) a dužinu nakrájej na kostky.
- Papriky omyj, zbav semínek a nakrájej je na větší kostky.
- Cibuli nakrájej na kostky a osmahni ji ve větším hrnci na oleji dozlatova. Poté cibuli zapraš uzenou paprikou, krátce vše orestuj a po chvíli do hrnce vlij 300 ml vody.
- Dále do hrnce vsyp čočku a nech ji 5 minut povařit.
- Do hrnce vsyp připravenou papriku a rajčata a směs dochuť trochou soli a pepře.Vař za občasného promíchání cca 15 minut na mírném plameni, během této doby se voda z leča vyvaří.
- Tofu rozmačkej vidličkou a promíchej ho s černou solí a kurkumou (bude díky tomu vypadat a chutnat podobně jako vejce).
- Tofu přidej do leča společně se sójovou omáčku, promíchej a nech 2 minuty vše prohřát. Podávej s chlebem.
Inspirováno: Zeleninová kuchařka
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)