pátek 30. srpna 2019

Veganské lečo s tofu




Skvělá letní chuťovka


Co potřebujeme? (3-4 porce)
  • lžíci oleje
  • sůl, pepř
  • 2 cibule
  • 80 g červené čočky
  • 1/2 kg bílých nebo žlutých slovenských paprik
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 800 g rajčat
  • lžíci černé soli (seženeš ve zdravé výživě)
  • 200 g tofu natural
  • lžičku kurkumy
  • 2 lžíce uzené papriky
  • dobrý chléb k podávání
Postup:
  1. Čočku v misce zalij vodou a nech ji namáčet alespoň 4 hodiny. Poté ji slij.
  2. Slupku rajčat nařízni na konci bez stopky do kříže, dej je do misky a zalij je vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Nech je ve vodě cca 10 minut, poté ji opatrně slij a až rajčata trochu vychladnou (můžeš je zchladit ve studené vodě), oloupej z nich pomocí příborového nože slupku (ty vyhoď) a dužinu nakrájej na kostky.
  3. Papriky omyj, zbav semínek a nakrájej je na větší kostky.
  4. Cibuli nakrájej na kostky a osmahni ji ve větším hrnci na oleji dozlatova. Poté cibuli zapraš uzenou paprikou, krátce vše orestuj a po chvíli do hrnce vlij 300 ml vody.
  5. Dále do hrnce vsyp čočku a nech ji 5 minut povařit.
  6. Do hrnce vsyp připravenou papriku a rajčata a směs dochuť trochou soli a pepře.Vař za občasného promíchání cca 15 minut na mírném plameni, během této doby se voda z leča vyvaří.
  7. Tofu rozmačkej vidličkou a promíchej ho s černou solí a kurkumou (bude díky tomu vypadat a chutnat podobně jako vejce).
  8. Tofu přidej do leča společně se sójovou omáčku, promíchej a nech 2 minuty vše prohřát. Podávej s chlebem.

Inspirováno: Zeleninová kuchařka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)